İşbu Gizlilik Politikası’nın (“Politika”) amacı, www.kivikosusu.com ile paylaşılan bilgilerin
ve verilerin kullanımına ilişkin koşulları tespit etmektir. İşbu politika, tarafımızca hangi
kişisel verilerin ne amaçla, nasıl işlendiğini, kimlerle paylaşıldığını, veri güvenliği için alınan
tedbirleri, veri sahibi konumundaki ilgili kişilerin haklarını açıklamaktadır.
Veri sorumlusu Orhan Güner adına veri işleyen www.kivikosusu.com sitesi olarak kişisel
verilerin korunması konusunu önemsemekteyiz ve verilerinize saygı göstermekteyiz. Bu
amaçla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında
yükümlülüklerimizi yerine getirerek Kanun’un 3. fıkrasının (d) bendi gereğince kimliği belirli
veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanan kişisel verilerinizi
hukuka uygun olarak işlemekteyiz.

1. Hangi verileriniz işlenmektedir?
1.1. İnternet sitemizi kullandığınızda, bizimle iletişime geçtiğinizde ve ödeme yaptığınızda
bizimle bazı bilgilerinizi paylaşmış olursunuz.
1.2. Organizasyonumuza katılmak için kayıt yaptırdığınızda ise ad-soyad, TC kimlik no,
uyruk, e-posta, doğum yılı, beden bilgisi, cinsiyet, telefon, acil durumda aranacak kişinin ad,
soyad ve telefonu, takım ve parkur bilgilerini işleriz.
1.3. Organizasyon kayıt ücretini ödemek için Wirecard altyapısı kullanılmakta olduğundan bu
hususta ayrıntılı bilgi için https://www.wirecard.com.tr/gizlilik-politikasi,
https://www.wirecard.com.tr/odeme-sozlesme ve https://www.wirecard.com.tr/kart-saklama-
hizmet-sozlesmesi.html sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

2. Verileriniz hangi amaçlarla ve yöntemlerle işlenmektedir?
2.1. İnternet sitemize eriştiğinizde, bizimle bağlantı kurduğunuzda ve yarış organizasyonuna
kayıt yaptırdığınızda size mümkün olan en iyi hizmeti sunmak, hizmetlerimizi iyileştirmek,
sorunları gidermek, analiz etmek ve daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sunabilmek için
verilerinizi aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlemekteyiz;
a. www.kivikosusu.com tarafından gerçekleştirilen yarış organizasyonunu denetleyen
federasyona bilgilerin iletilmesi,
b. Yarış organizasyonuna kayıt ve ödeme süreçleri,
c. Yarış organizasyonunun sonuçlarının açıklanması,
d. Yarış organizasyonu süreçlerinde iletişim sağlanması,
e. İnternet sayfamızın kullanımı ve içeriğinin geliştirilmesi,
f. Bilgi güvenliğinin sağlanması ve mevzuata uyum,
g. Gerekli beyanlarda bulunma ve kanunları uygulama.

2.2. Kişisel verileriniz matbu formlar, veri sahibi tarafından verilen bilgiler, elektronik posta,
idari ve adli makamlardan gelen tebligatlar ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işlenmektedir.
2.3. Yarış organizasyonunda yer aldığınız takdirde çekilen fotoğraflarınız ve video
kayıtlarınız dokümantasyon ve ticari amaçlar için işlenebilmektedir.

3. Verileriniz kimlerle paylaşılmaktadır?
3.1. www.kivikosusu.com olarak kişisel verilerinizi gizli tutmaktayız ve yalnızca Politika’da
belirtilen amaçlar doğrultusunda ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerine uygun olarak üçüncü
kişilere aktarmaktayız.
3.2. Yarış organizasyonunun sonuçları www.racetiming.com.tr İnternet sitesinde
açıklanacaktır. Bu doğrultuda sonuçlar, www.racetiming.com.tr ile paylaşılacak olup, İnternet
sitesinde sadece ad-soyad, yaş, cinsiyet ve yarış neticelerine ilişkin bilgilere yer verilecektir.
3.3. Verilerinizi güvenlik konuları ve yasal konularla ilgili olarak kanunların izin vermesi
veya zorunlu kılması durumunda adli ve resmi makamlarla paylaşabiliriz.

4. Verilerinizin güvenliğini sağlamak için hangi önlemler alınmaktadır?
Kontrolümüzde olan kişisel verilerinizi yetkisiz erişime, toplamaya, kullanıma, ifşaya,
kopyalamaya, değiştirmeye ya da silinmeye karşı korumak için fiziksel, teknik ve idari
önlemler uygulamaktayız. Tarafımıza verdiğiniz tüm bilgileri güvenli sunucularımızda
depolamaktayız.

5. Yasal haklarınız nelerdir ve haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz?
5.1. www.kivikosusu.com tarafından işlenen kişisel veriler üzerinde ilgili kişi, Kanun’un 10.
maddesi uyarınca; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse
buna ilişkin bilgi talep etme,  kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun
kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin
aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde
bunların düzeltilmesini isteme, Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde
kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini isteme, (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan
işlemlerin, kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin
münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine
bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi
sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
5.2. İlgili kişinin kişisel verileri üzerindeki haklarını öğrenmek amacıyla
www.kivikosusu.com sitesinde yer alan yöntemlerden bir tanesini kullanmak suretiyle 0 850
885 28 66 telefon numarasını arayarak, info@racetiming.com.tr adresine e-posta göndererek
veya İnternet sitesinde yer alan iletişim formu aracılığıyla başvuru yapması gerekmektedir.

5.3. İşbu Politika uyarınca 5.2.’de bahsedilen yöntemlerden biri ile başvuru yapmanız halinde,
talebin niteliğine göre makul sürede ancak her halde en geç 30 gün içinde başvurunuz
sonuçlandırılacaktır.
5.4. Başvuran kişinin kişisel veri sahibi olup olmadığının tespiti açısından ek bilgi talep
edebiliriz ve başvuruda belirtilen hususları netleştirmek için kişisel veri sahibine soru
yöneltebiliriz. Ayrıca talebin sonuçlandırılmasının ayrı bir maliyet gerektirmesi durumunda
Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücreti talep edebiliriz.
5.5. Kanun uyarınca mevcut olan haklarınız ile ilgili detaylı bilgi için sitemiz içinde bulunan
Kişisel Verilerin Korunması İçin Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.